Hirdetés
Hirdetés

Kedves Olvasó!

Minőségi passzívházat kizárólag csapatmunkával lehet építeni. Mi rendelkezünk egy olyan csapattal, melynek tagjai kiváló szakemberek, s tudnak jól együtt dolgozni. A jövő házépítési technológiáját velük együtt kívánjuk Önöknek bemutatni.

A következőkben Varga Péter okl. építészmérnökkel ismerkedhetnek meg, aki a csapatunkban építészeti tervezéssel foglalkozik.

A Budapesti Műszaki Egyetem építészmérnöki karán 1990-ben végeztem. Családi vállalkozásban működő építész irodánk vezetőjeként a kezdetektől építészeti tervezéssel foglalkozom.

Főként lakóépületeket tervezünk, de a referenciamunkáink között középületek, kereskedelmi, ipari, mezőgazdasági létesítmények is találhatók. Számos alkalommal végeztük helyileg védett-, illetve műemlék épületek homlokzati- és belső felújítását, átalakítását is.

Minden épületnek elkészítjük a térbeli 3D-modelljét. Vállaljuk a külső-belső látványtervek készítését is.

A 90-es évek elején egy építőipari vállalatnál pár évig építésvezetőként is dolgoztam. Ebből máig megmaradt a felelős műszaki vezetői tevékenység, így a saját tervezésű épületek kivitelezésében aktívan részt veszek.

Mindig érdekeltek az építészet energiafelhasználással kapcsolatos összefüggései. A tervezés során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az épületek üzemeltetése gazdaságos legyen, hőszigetelési paramétereik ne csak éppen megfeleljenek az aktuális szabványoknak, hanem – a gazdaságosság határain belül – annál jobbak legyenek.

A passzívházak specialistájaként ismert Kormanik Ottóval hat évvel ezelőtt, egy társasház építésén dolgoztunk együtt. Az általam tervezett épület kivitelezését végző kollégámmal számos szakmai kérdésben messzemenőkig egyetértettünk, ezért gyorsan egyértelművé vált, hogy a jövő technológiájának alkalmazásában, a folyamatos fejlesztésében szorosan együtt kell működnünk. Magától értetődőnek tűnt, hogy az irodánknak is lépnie kellett a passzívházak tervezése irányába.

A tevékenységi kör bővítésének egyik fontos megalapozásaként 2010-ben megszereztem az épületenergetikai szakértői képesítést is.