Hirdetés
Hirdetés

Kedves Olvasó!

Minőségi passzívházat kizárólag csapatmunkával lehet építeni. Mi rendelkezünk egy olyan csapattal, melynek tagjai kiváló szakemberek, s tudnak jól együtt dolgozni. A jövő házépítési technológiáját velük együtt kívánjuk Önöknek bemutatni.

A következőkben dr. Sasi Ádám egyéni ügyvéddel ismerkedhetnek meg. A jogász-közgazdász a csapatunk ingatlanforgalmi szakjogásza, s a cégünk jogtanácsosa.

 

Tanulmányok:

2005. július 3-án végeztem a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakán cum laude eredménnyel.

2008. március 28-án végeztem a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar jogász-közgazdász szakán jó eredménnyel.

2005-től 2009-ig ügyvédjelöltként töltöttem szakmai gyakorlatomat dr. Sasi István egyéni ügyvédnél (Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Dr. Holló Lajos u. 14. fszt. 3. sz.).

2009-ben sikeres jogi szakvizsgát tettem jó eredménnyel.

2010. február 25-én végeztem az ELTE Jogi Továbbképző Intézet Ingatlanforgalmi szakjogász szakán jó eredménnyel.

 

Nyelvtudás:

2001. november 17-én angol felsőfokú komplex C-típusú nyelvvizsgát tettem Szegeden.

2006. február 02-án Társadalomtudományi és gazdasági szakirányú szakfordítói képzést végeztem el angol nyelvből jó eredménnyel.

 

Szakmai tapasztalat:

2009. szeptember 1. napjától dolgozom egyéni ügyvédként a 6100 Kiskunfélegyháza, Dr. Holló Lajos u. 14. fszt. 3. szám alatti Ügyvédi irodában.

A Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara tagja vagyok, nyilvántartási számom: 677. sorszám.

 

Az Iroda:

Az Irodában az eredményes ügyvédi tevékenységhez szükséges tárgyi feltételek hiánytalanul rendelkezésre állnak és megfelelek a 2007. évi LXIV. törvény, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara 2/2007. (XI.19.) Szabályzatában meghatározott elektronikus aláírással kapcsolatos követelményeknek, ill. minősített elektronikus aláírással rendelkezem.

Az Iroda kiválasztásánál fontos volt a hely ismertsége és jól megközelíthetősége, a közintézmények közelsége és a jó parkolási lehetőség.

 

Az ügyvédi praxis

Az Iroda rendelkezésre áll üzleti vállalkozások, magánszemélyek, egyéni cégek, közhivatalok és önkormányzatok részére egyaránt, de létminimumon élő polgárokat is képviselek.

Tevékenységem kiterjed peres eljárás során történő jogi képviseletre, állandó tartós megbízásra, okiratok szerkesztésére, eseti jogi tanácsadásra, illetve jogi képviseletre peres és peren kívüli eljárásokban is.

Irodám célja a hosszú távú ügyfélkapcsolatok kiépítése, a jogi kérdések gyakorlatias és ügyfélközpontú megközelítése, illetve azok hatékony megoldása magas szakmai színvonalon.

Elsődleges szakterületem az ingatlanjog, polgári jog és gazdasági jog, ezen belül is a társasági jog, és munkajogi ügyek.

Az Ügyvédi törvény irányelvei szerint az ügyeket csak a legvégső esetben oldom meg bíróság előtt, ügyfeleim számára sokkal célszerűbb a peren kívüli egyezkedés és rendezés.

Célom a klasszikus ügyvédi tevékenységen alapuló megbízói érdekvédelem és érdekérvényesítés, amely biztosítja az ügyfélorientált ügyintézést.

 

A passzívház

Az Irodának is helyet adó Pálma Társas- és Üzletház építése kapcsán közvetlenül megismerhettem Kormanik Ottó jövőbe mutató szakmai elképzeléseit és kivitelezési módszereit. Számomra már akkor rendkívül szimpatikus volt az általa képviselt új technológia és hozzáállás, mely az ingatlanpiaci viszonyok és az energiafelhasználási gyakorlat átalakulása miatt a jövőben is alapvetően meghatározó szerephez juthat.

Minden építtetőnek érdemes tudnia, hogy – a már elfogadott uniós irányelvben meghatározottak alapján – pár éven belül az Európai Unió területén, így hazánkban is csak e módszer alkalmazásával lehet építkezni. A technológiai váltást energiafelhasználási- és racionalizálási előírások mellett egyértelműen követendővé teszi a minimális fűtési és hűtési költségelvárás is. Erre a legkitűnőbb példát a Kormanik Ottó által épp a szülővárosomban, Kiskunfélegyházán épített passzív lakóépület szolgáltatja, hiszen a Bankfalu városrészben lévő családi ház éves energiafelhasználása mindössze 9 kW négyzetméterenként.

Mindezek alapján úgy gondolom, hogy aki a jövőre és a környezetére is gondol, s szeretne a legjobb ár-érték arányban építkezni, annak nem lesz nehéz a választás, hiszen a Kormanik és Társai Kft. szakmai felkészültsége, tapasztalata, hozzáállása és szakembergárdája önmagáért beszél.

Dr. Sasi Ádám
egyéni ügyvéd