Hirdetés
Hirdetés

Országos figyelem kíséri a panzióépítést (fotókkal, videóval)

2012. Április 27.

Mindeddig szakmai ellenvélemény nélkül aratott sikert a Közép-Európában több szempontból is egyedülállónak számító, idén nyárra elkészülő Turbó Turista Panzió és Szolgáltatóház építtetője és kivitelezője. A nagypénteki alapkőletétel óta a generálkivitelező cég folyamatosan kapja a felkéréseket. E megkeresések a konkrét építési igényektől a technológia közép- és felsőfokú oktatási bevezetéséig terjednek. Az országban számos hírügynökség, valamint általános információkat szolgáltató újság, továbbá szaklap számolt be az úttörőnek számító beruházásról.

Nagypénteken az országgyűlési turisztikai bizottság dél-alföldi tagja, a Csongrád és Kistelek térségi fideszes országgyűlési képviselő, Vincze László, valamint Sági István, a tiszazugi fideszes honatya, az országgyűlés oktatási bizottságának tagja helyezte el annak a passzívház technológiával létesülő csongrádi panziónak az alapkövét, amely hazánk energetikai politikájában egyelőre még ismeretlennek számít.

 

A Csongrád TV felvétele:

A Közép-Európában egyedülállónak nevezhető beruházást a csépai székhelyű Kormanik és Társai Kft., valamint a csongrádi székhelyű Turbó Kft. együttesen azért vállalta fel, mert így – nagy eséllyel – 2012-ben szenzációt tudnak felmutatni. A törekvésük sikert értek el, hiszen az április 6-i, nagypénteki alapkőletétel után – a cég eddigi, április 25-i adatai szerint – közel háromszáz médium számolt be a csongrádi tevékenységükről.

 

Az alapkőletételen az ÉMI Nonprofit. Kft. munkatársa, Lengyel Barnabás, a projekt supervisora méltatta a beruházást:

 

Sági István országgyűlési képviselő szerint a technológia a szakképzésbe is bevezetendő:

A Magyar Távirati Iroda az elsők között vállalta fel az ügy propagálását, az április 6-án délután kiadott közleményüket átvette a HVG gazdasági rovata, népszerűsíti a hazai konferenciaturizmus egyik legkeresettebb internetes szakmai oldala, s számos szaklap, így a Bautrend is. Ami pedig már a jövőt jelentheti: az ügynek a Tőzsdetrend is figyelmet szentelt.

A szaklapok közül a csongrádi kezdeményezésre felfigyelt többek között a Víz-, gáz és fűtéstechnika szakmai folyóirat, s az Aranylakodalom című speciális, az alkalmi rendezvények révén az egyes vendéglátóhelyeknek akár milliós bevételeket eredményező szaklap is.

Az építkezésről a megyei, általános információkat szolgáltató SzegedMa.hu szintúgy beszámolt, mint a közleményében hibákat ejtő, s azokat kérés ellenére sem kijavító Délvilág című Csongrád megyei napilap – közölte szerkesztőségünkkel Kormanik Ottó, a Kormanik és Társai Kft. vezetője. Szerinte azonban az effajta apró félrelépések lényegtelenek, hiszen bebizonyosodott, hogy a csapta bármikor, még ilyen méltatlan helyzetben is maximális teljesítményt tud nyújtani.

A szakma egyébként jelentős figyelmet fordít a csongrádi beruházásra, így az alternatív energialehetőségekre összpontosító magyar honlap szintúgy közli a csongrádi beruházásról szóló információkat, mint a Zöldtech Webáruház .

Soha nem volt még egy apró településen, de még egy nagyvárosban sem olyan panzióépítés, mint amit már az alapozás után a csongrádiéhoz hasonló figyelem kísért volna. Kormanik Ottó szerkesztőségünk érdeklődésére elmondta: eddig kétszázkilencvenhét magyar nyelvű hírportálon, illetve nyomtatott újságban jelent meg információ a csongrádi beruházásukról. Ez a hatvanegy éves cégvezető mérnökember szerint jól mutatja, hogy a magyarok kezdenek ráismerni az értékeikre, így többek között arra, hogy a tradicionális ház építése magyar kiváltság. Szerinte bátran kell vállalnunk, hogy csodálatos nemzet vagyunk.

Mint megtudtuk, nem véletlen, hogy Kormanik Ottó – az alkalmazott technológia, a HUN-HON építészeti módszer alkalmazására – a napokban bejegyeztette a HUN-HON ZRt-t. Az ugyanis garantálja, hogy a magyar építészet évszázados tudásán alapuló, Csongrádon tökéletesített technológia hosszú távon a magyar nemzet birtokában maradhat!

Forrás: CsongrádiHírek.hu